2014(e)ko maiatzaren 14(a), asteazkena

ANTXOAK

Gaur antxoak prestatu ditugu. Horretarako lehenengo antxoak garbitu egin behar dira. Gatza bota ondoren antxoak urunetik pasatu ditugu eta gero arrautzetan busti ditugu. Azkenean sartenean frijitu ditugu.

Arrautzak kalitate ezberdinetakoak daudela ikusi dugu ustiaketaren arabera:
1.- Ustiategi librea (guztiz libre daudenak). Hauek ekologikoak dira eta oiloak ez dute pentsu transgenikorik jaten.
2.- Lurreko ustiategia
3.- Ustiategi intentsiboa (kaioletan estresaturik). Azken bi hauek pentsu transgenikoaz  edo genetikoki aldatutakoaz elikatzen dira.

Arrain batzuk desagertzeko arriskuan daudela ere ikasi dugu.

Gaurko saioan ikasi dugunaren laburpena hau da:

Erosten ditugun produktuak nongoak diren jakin behar dugu.
Oiloak nola elikatuta dauden jakin behar da. Jasangarrienak eta osasungarrienak ekologikoak dira, ustiapen libreetan daudelako eta pentsu ez-transgenikoaz elikatzen direlako.
















iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina