2014(e)ko abenduaren 1(a), astelehena

OGI-TORRADAK. Sukaldaritza tailerra 4. saioa

Gaur TOKIAN TOKIKO produktuei buruz hitz egin dugu. 
Supermerkatu eta dendetan erosten dugunean, etiketa ondo irakurri behar da. Badaude zigilu batzuk bertan ekoiztuta daudela ziurtatzen dutenak. Hiru motako zigiluak ikusi ditugu: 
- Jatorri izendapena, adib. "Bizkaiko  txakolina"
- Adierazpen geografiko babestua, adib. "Euskal okela"
- Eusko Labela, adib. "Gernikako piperrak"

Gero tostadak edo ogi-torradak egiten ikasi dugu. 
Erabili ditugun osagaiak hauexek izan dira:
ogia, esnea, uruna, arrautzak eta olioa.
Prozedura: 
1- Ogia xerratan ebaki
2- Esnetik eta urunetik pasa
3- Arrautzatik pasa (aurretik irabiatuta)
4- Frijitu

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina