2014(e)ko azaroaren 28(a), ostirala

PORRU PASTELA . Sukaldaritza tailerra -3. saioa-

Gaur, gure aurtengo Eskola Agendako gaia -"Gutxitu, berrerabili eta birziklatu"- gogoratuz, ikasi dugu oso garrantzitsua den zerbait:
SASOIAN SASOIKOA JATEN BADUGU, GUTXITZEN DUGU KUTSADURA.
Lurrak bi hemisferio ditu, eta batean sasoia denean bestean ez, eta horregatik  sasoikoak ez diren produktuak kontsumitzeko urrinetik ekarri behar dira, CO2 isuriak handituz.
Grafikoak aztertu ditugu eta ondorioak hauexek izan dira:
- Hegazkinez eta kamioiez egindako garraioek asko kutsatzen dute; trenez eta itsaontziz gutxiago.
- Garraioan kontsumo gehien ematen duten elikagaiak: animalien pentsuak eta arraina.
- Europa da produktu gehien inportatzen duena munduan.

Honen ostean, PORRU PASTELA egiten jarri gara.
Osagaiak: gure ortuko porruak, hojaldrea,  arrautzak, esnea,  olio, gazta eta gatz pixkat


iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina