Gaur Sukaldaritza Tailerreko 1. saioa izan dugu. Patatak errioxar erara egiten ikasi dugu.
Aurretik, piramide nutrizionala eta elikagai ezberdinen aztarna ekologikoa aztertu ditugu.
Nutrizio piramideko oinarrizko elikagaiek (adb. zerealek) aztarna ekologiko txikiena dutenak dira; eta, aldiz, gutxien hartu beharreko elikagaiak (gozokiak...) aztarna ekologiko handienekoak dira; hau da, beraien produkzioak CO2 gehiago sortzen du eta ingurumenerako kaltegarriagoak dira.
Patatak errioxar erara egiteko OSAGAIAK:
- Patatak
- Tipula
- Berakatza
- Txorizoa
- Piperra
- Olioa eta gatza
Aurretik, piramide nutrizionala eta elikagai ezberdinen aztarna ekologikoa aztertu ditugu.
Nutrizio piramideko oinarrizko elikagaiek (adb. zerealek) aztarna ekologiko txikiena dutenak dira; eta, aldiz, gutxien hartu beharreko elikagaiak (gozokiak...) aztarna ekologiko handienekoak dira; hau da, beraien produkzioak CO2 gehiago sortzen du eta ingurumenerako kaltegarriagoak dira.
Patatak errioxar erara egiteko OSAGAIAK:
- Patatak
- Tipula
- Berakatza
- Txorizoa
- Piperra
- Olioa eta gatza
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina